Μήνυση κατά των Τιμ ΜακΓκρόου, Φέιθ Χιλ και Εντ Σίραν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Δύο Αυστραλοί τραγουδοποιοί ισχυρίζονται ότι το τραγούδι “The Rest of Our Life” είναι καταφανής αντιγραφή δικής τους δημιουργίας και υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μουσικός που ερμηνεύει τη δική τους δουλειά έχει σχέση με εκτελεστικό στέλεχος της Sony που είναι επιφορτισμένος με την προώθηση του τραγουδιού των εναγομένων.

Ο Τιμ ΜακΓκρόου και η Φέιθ Χιλ, ζευγάρι στη ζωή, οι οποίοι ερμηνεύουν μαζί το τραγούδι “The Rest of our Life” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο και ο τραγουδιστής Εντ Σίραν ο οποίος είναι συνδημιουργός του τραγουδιού καλούνται στο δικαστήριο για την υπόθεση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η μήνυση κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης από τους Σον Κάρεϊ και Μπο Γκόλντεν, δύο Αυστραλούς που λένε ότι το κομμάτι των Αμερικανών τραγουδιστών της κάντρι ΜακΓκρόου/Χιλ είναι “κραυγαλέα αντιγραφή” του τραγουδιού τους του 2014 “When I Found You”.

“Η αντιγραφή είναι σε κάποια σημεία νότα προς νότα και είναι προφανής και στον απλό παρατηρητή” αναφέρεται στη μήνυση.

Ο Ρίτσαρντ Μπους, ο οποίος κέρδισε με επιτυχία μια δίκη για την οικογένεια του Μάρβιν Γκέι στην αγωγή για το τραγούδι “Blurred Lines” εκπροσωπεί τους ενάγοντες. Ο δικηγόρος με έδρα το Νάσβιλ ανέλαβε προηγουμένως άλλη υπόθεσης πνευματικής ιδιοκτησίας με αντίδικους τον Εντ Σίραν και τους δημιουργούς, Μάρτιν Χάρινγκτον και Τόμας Λέοναρντ για την επιτυχία “Photograph”.

Ο Εντ Σίραν κατέληξε σε συμβιβασμό για να τερματιστεί η δίκη για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και τα ονόματα των δύο συνθετών, που εκπροσωπούσε ο Μπους προστέθηκαν στους συντελεστές του τραγουδιού.

Οι Κάρεϊ και Γκόλντεν διεκδικούν αποζημίωση 5 εκ. δολαρίων και μερίδιο από τα έσοδα, καθώς και εντολή απαγόρευσης χρήσης του τραγουδιού.

Το τραγούδι “When I Found You” ήταν το 2014 επιτυχία της Τζασμίν Ρέι στην Αυστραλία, η οποία αναφέρεται ως συνδημιουργός.

Ο φίλος της Τιμ Χόλαντ εργάζεται στη Sony ως marketing manager.

Σύμφωνα με το “The Hollywood Reporter” στη μήνυση αναφέρεται: “Ο Τιμ Χόλαντ παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το τραγούδι πριν από την κυκλοφορία του, επειδή είχε εντολή να το προωθήσει”.

“Όταν ρωτήθηκε από τους ενάγοντες γιατί σιώπησε για τις ομοιότητες μεταξύ των δύο τραγουδιών ο κ. Χόλαντ δήλωσε ότι δεν ήθελε να χάσει τη δουλειά του στη Sony Music” αναφέρεται στη μήνυση.

Share.

Comments are closed.