Η Vera Wang τιμήθηκε για τη συμβολή της στην προώθηση των Σινο-Αμερικανικών σχέσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η σχεδιάστρια ενδυμάτων και νυφικών πολυτελείας, Βέρα Γουάνγκ (Vera Wang) ήταν μεταξύ των τιμώμενων προσώπων στο ετήσιο γκαλά Blue Cloud του Ινστιτούτου Κίνα, μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού και πολιτιστικού φορέα στη Νέα Υόρκη, που προωθεί τις Σινο-Αμερικανικές σχέσεις.

Η εκδήλωση στο ξενοδοχείο Cipriani στο Μπρόντγουεϊ είχε στόχο να αναδείξει τη δέσμευση του Ινστιτούτου να προωθεί την κατανόηση και την εμβάθυνση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Ο Ning Yuan, πρόεδρος της China Construction America και ο Robert Hong Xiao, διευθύνων σύμβουλος του Perfect World Co. Ltd. και ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Ρον Πέρελμαν τιμήθηκαν επίσης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ήταν μεταξύ των τιμώμενων προσώπων της βραδιάς, αλλά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο δείπνο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

“Συνεισφέρουν στο πνεύμα και την αποστολή του Ινστιτούτου Κίνα τη διαμόρφωση θετικών και ισχυρών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μέσω της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων” υπογράμμισε ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού φορέα ο Σιεν Τσανγκ Πέι, γνωστός ως «Didi» διάσημος αρχιτέκτονας, αναφερόμενος στους τιμώμενους του Blue Cloud γκαλά, σύμφωνα με το WWD.

Ο Σιεν Τσανγκ Πέι χαρακτήρισε τη Βέρα Γουάνγκ ως “πραγματικά πρωτοπόρο Κινέζα σχεδιάστρια μόδας -απολύτως διεθνή αλλά με κινέζικες ρίζες”.

Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας από τη Νέα Υόρκη τόνισε ότι οι γονείς της, Cheng Ching και Florence Wang την ενθάρρυναν να αγκαλιάσει τον αμερικανικό πολιτισμό, χωρίς ποτέ να της επιτρέψουν να ξεχάσει την κινεζική κληρονομιά της. Αυτή η λεπτή ισορροπία ήταν αυτό που έδωσε στην ίδια και στον αδελφό της “μία τόσο μοναδική άποψη για τον κόσμο και ειλικρινή εκτίμηση για τους δύο πολιτισμούς” υπογράμμισε.

Σημειώνοντας πως ο κόσμος που ήξερε κάποτε έχει αλλάξει ριζικά, η σχεδιάστρια μίλησε για ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για περισσότερη σκέψη, ανοιχτή συζήτηση και πραγματική αυθεντικότητα. “Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζω για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου, πιο ευτυχισμένου, με περισσότερη ευημερία μέλλοντος. Το Ινστιτούτο Κίνα ήταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή αυτών των ιδανικών. Πρέπει όλοι να ενστερνιστούμε τη σημασία όχι μόνο για τη γενιά μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Είναι καθήκον μας. Όλοι είστε μέρος αυτού του ταξιδιού ” δήλωσε η Γουάνγκ.

«Γνωρίζω τη Βέρα από τότε που ήμουν μικρός. Είμαστε όλοι περήφανοι για τα επιτεύγματά της. Κάθε Κινέζος είναι περήφανος για αυτή» είπε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κίνα.

Η Γουάνγκ γεννήθηκε σε μια εύπορη οικογένεια στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς της ήταν μετανάστες από τη Σαγκάη. Ο πατέρας της ήταν επιχειρηματίας που απέκτησε περιουσία στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και η μητέρα της εργάστηκε ως μεταφράστρια στα Ηνωμένα Έθνη. Η Γουάνγκ οφείλει στη μητέρα της την πρώτη επαφή με τον κόσμο της μόδας. “Η μητέρα μου και εγώ πήγαμε σε μια επίδειξη ραπτικής όταν ο Yves Saint Laurent βρισκόταν στην Rue Spontini” έχει δηλώσει σε συνέντευξή της. “Ήταν ένα μικρό ατελιέ και θυμάμαι ακόμα τη διεύθυνση”.

Μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της σε μια μπουτίκ νυφικών στο ξενοδοχείο The Carlyle της Νέας Υόρκης το 1990, σήμερα όμως η Βέρα Γουάνγκ επιβλέπει το brand που περιλαμβάνει έτοιμα ενδύματα, αξεσουάρ, αρώματα και είδη σπιτιού.

Share.

Comments are closed.