Το Call Me By Your Name βάζει πλώρη για τα Όσκαρ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Στην ταινία Call Me By Your Name απένειμε φέτος το βραβείο Καλύτερης Ταινίας η επιτροπή κριτικών του Λος Άντζελες. Συνολικά η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο κέρδισε τρία βραβεία.

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή μέσω Twitter ο πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός Τίμοθι Σαλαμέ που πρωταγωνιστεί, κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ ο σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο μοιράστηκε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας με το Μπενίσιο Ντελ Τόρο για την ταινία του The Shape of Water. Η ταινία του Πουερτορικανού σκηνοθέτη για την εποχή του Ψυχρού Πολέμου κέρδισε επίσης τρία βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού για τον Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Σάλι Χόκινς.

Η ταινία Lady Bird που βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία από την Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης πήρε μόνο ένα βραβείο, αυτό του Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Λόρι Μέτκαλφ.

Τα βραβεία κριτικών ανοίγουν την σεζόν των βραβείων και θεωρούνται πρόδρομος των βραβείων Όσκαρ. Τα βραβεία που κέρδισε το Call Me By Your Name το φέρνουν ακόμα πιο κοντά στον χαρακτηρισμό «φαβορί για τα Όσκαρ».

Εξάλλου, μετά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Sundance η ταινία πήρε διθυραμβικές κριτικές.

Share.

Comments are closed.