«Η Δύναμη, μαζί σου!»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Αυτά τα Χριστούγεννα προβάλλεται το «Star Wars: Last Jedi». Όμως, στον κινηματογράφο Imax στο Indiana State Museum, κάποια περίεργα εκθέματα συνοδεύουν τις εκεί προβολές της κινηματογραφικής σειράς (με την οποία έχουμε κολλήσει, και δεν ξεκολλάμε ο κόσμος να χαλάσει).

Τρεις Darth Vader, ένας C3PO που μοιάζει με άγιο, ένας Kylo Ren, ακόμη και ένας κλασικός Walker των αυτοκρατορικών δυνάμεων. Είναι περίεργα γιατί διακρίνουμε πάνω τους κομμάτια που μας θυμίζουν τις δημιουργίες του οίκου Louis Vuitton.

Η ιδέα ήταν του Αμερικανού γλύπτη Γκέιμπριελ Ντίσο (Gabriel Dishaw). Στην προηγούμενη σειρά έργων του – εμπνευσμένη από το Star Wars, – τα πρόσωπα της ιστορίας, ρομπότ ή άνθρωποι, είχαν αποδοθεί με έντονες πινελιές κουλτούρας σαμουράι.

Στην καινούργια σειρά του, χρησιμοποιεί υλικό από vintage τσάντες Louis Vuitton. Οι οποίες, κατακομμένες από τα καλλιτεχνικά χέρια του, ίσως και να είναι πιο όμορφες. Συγκέντρωσε αρκετές, τις ξέσκισε στην κυριολεξία, χρησιμοποίησε σύρμα, πυκνωτές, μικροτσίπ από υπολογιστές. Τις οραματίστηκε εκ νέου, και ανέδειξε την ομορφιά τους.

Για την ακρίβεια, ανέδειξε τη «Δύναμη» που κοιμόταν μέσα τους.

Share.

Comments are closed.