Τάρτα με μπέικον, τυριά και πράσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια αλεύρι
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αβγό
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
300γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
300γρ. τυρί γκούντα χοντροτριμμένο
½ κιλό πράσα καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
30γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε όλα τα υλικά διαδοχικά αρχίζοντας από το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά με το χέρι και φτιάχνετε μια μπάλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Φτιάχνετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον. Μόλις γυαλίσει προσθέτετε το πράσο και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν καλά χωρίς όμως να ροδίσουν. Σβήνετε το μάτι και προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο. Ρίχνετε τα τυριά και την κρέμα ανακατεύοντας καλά.

Ετοιμάζετε την τάρτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε με τη ζύμη ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1εκ. Το απλώνετε μέσα στην ταρτιέρα αφού πρώτα τη βουτυρώσετε, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματά της. Προσθέτετε μέσα τη γέμιση.

Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σκεπασμένη με λαδόκολλα. Έπειτα αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η τάρτα.

 

Συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη

Share.

About Author

Comments are closed.