Χένρι Χόλμς ο πρώτος serial killer της Αμερικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Χέρμαν Γουέμπστερ Χολμς, γνωστός και με το ψευδώνυμο Δρ. Χένρι Χάουαρντ Χολμς, έδρασε κατά την περίοδο της παγκόσμιας έκθεσης του Σικάγο το 1893 και αποτελεί μία από τις πιο διεστραμμένες περιπτώσεις δολοφόνων. Το παρατσούκλι «White City» αναφέρεται στην πόλη του Σικάγο, όπου ο Χολμς άνοιξε ένα ξενοδοχείο κατασκευασμένο ώστε να εξυπηρετεί τα δολοφονικά του σχέδια.

Ξεκίνησε δουλεύοντας σε ένα φαρμακείο όπου εξαπατούσε ανθρώπους πουλώντας ψεύτικα φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία ισχυριζόταν πως είχαν θεραπευτικές ιδιότητες. Τις απάτες του τις πήγε ένα βήμα παραπέρα όταν σκότωσε τον φαρμακοποιό και πήρε τη θέση του.

Άνοιξε ένα ξενοδοχείο στο Ένγκλεγουντ ένα προάστιο του Γουίντ Σίτι, αλλά η πανσιόν ήταν μια παγίδα δολοφονίας αφού είχε κατασκευαστεί για να επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του εύκολη πρόσβαση στα θύματα του. Ο Χόλμς κατάφερε να παγιδεύσει για μήνες τουρίστες στο ξενοδοχείο που ήταν ειδικά διαμορφωμένο με κρυφά περάσματα, καταπακτές και μπουντρούμια (σκότωσε όλους τους εργάτες για να κρατήσει τα σχέδια μυστικά). Οι άνθρωποι έχασαν τελικά τη ζωή τους από από ασφυξία μέσω θανατηφόρων αερίων και άλλα βασανιστήρια. Υπολογίζεται ότι στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, το ξενοδοχείο έγινε «τάφος» για πάνω από 50 ανθρώπους.

Ο Χολμς σχεδίασε το «κάστρο» του χωρίς παράθυρα και με γραμμές φυσικού αερίου προκειμένου να μπορεί να ναρκώνει και να μεταφέρει τα θύματά του στο υπόγειο του ξενοδοχείου. Εκεί τα κρατούσε μέχρι να αποσυνθεθούν και στη συνέχεια πωλούσε τα πτώματα σε ιατρικές σχολές.

Τελικά ο Χολμς συνελήφθη και παραδέχθηκε τη δολοφονία 27 ατόμων αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν υπεύθυνος για το θάνατο περίπου 200 ανθρώπων. Απαγχονίστηκε τον Μάιο του 1896. Είχε παντρευτεί τρεις διαφορετικές γυναίκες και είχε άγνωστο αριθμό παιδιών.

Share.

Comments are closed.