Ο “ΒΤΚ Killer”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ντένις Ράντερ θεωρείται από τους πιο αιμοδιψείς και μοχθηρούς κατά συρροή δολοφόνους. Σκότωσε 10 άτομα από το 1974 μέχρι και το 1991 στο Κάνσας των ΗΠΑ. Έχει μείνει γνωστός στην ιστορία με το ψευδώνυμο «BTΚ Killer» που βγαίνει από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «δένω», «βασανίζω» και «σκοτώνω» τη μέθοδο δηλαδή που ακολούθησε στα θύματα του.

Το 1974, ο Ράντερ διέπραξε τις πρώτες του δολοφονίες. Στις 15 Ιανουαρίου, εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας Οτέρο, που βρισκόταν λίγα τετράγωνα μακριά από το δικό του. Στραγγάλισε το ζευγάρι Τζόζεφ και Τζούλι και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Όταν έφυγε από το σπίτι, πήρε μαζί του ένα ρολόι χειρός και ένα ραδιόφωνο για σουβενίρ. Αυτή του η πράξη θα γίνονταν σύντομα η μεθοδολογία του.

Στον τόπο του εγκλήματος ο Ράντερ άφησε το σπέρμα του, επειδή ήθελε να δείξει την ευχαρίστηση και την ηδονή που του προκαλούσε το να αφαιρεί ζωές.

Για να τραβήξει την προσοχή των αρχών και των απλών πολιτών, έγραψε γράμμα που τοποθέτησε σε βιβλίο της δημόσιας βιβλιοθήκης της περιοχής, ώστε να είναι σίγουρος ότι θα βρεθεί. Στην επιστολή παραδεχόταν ότι εκείνος ευθύνεται για το θάνατο των μελών της οικογένειας Οτέρο. Το γράμμα δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα.

«Δεν μπορώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα μπορούσατε να με χαρακτηρίσετε ψυχωτικό, με σεξουαλικά βίτσια και διαστροφές. Ζει μέσα μου ένα τέρας που του αρέσει να σκοτώνει», έγραφε.

Ο σαδιστής εγκληματίας ενημέρωνε συνεχώς την αστυνομία για τα εγκλήματά του, στέλνοντας στοιχεία και γράμματα, και κατόρθωνε να ξεφεύγει ζώντας μια φαινομενικά συνηθισμένη ζωή. Εργαζόταν σε εταιρεία εγκατάστασης συναγερμών, και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

O φιλήσυχος οικογενειάρχης Ντένις Ράντερ έδρασε επί 17 ολόκληρα χρόνια!

Όταν αυτά τα βάναυσα σεξουαλικά εγκλήματα σταμάτησαν ξαφνικά, η υπόθεση παραμελήθηκε ενώ ο Ράιντερ ήταν ακόμα ελεύθερος. Συνελήφθη τελικά το 2004, όταν έστειλε στην αστυνομία ένα σκληρό δίσκο με λεπτομερή στοιχεία από την εκκλησία όπου υπηρετούσε ως πρόεδρος του συμβουλίου. Ο Ντένις Ράντερ καταδικάστηκε σε δεκάκις ισόβια κάθειρξη στις 18 Αυγούστου του 2005 και παραμένει ακόμα μέχρι και σήμερα στην φυλακή.

Share.

Comments are closed.