Ντένις Νίλσεν, ο κατασυρροή νεκρόφιλος δολοφόνος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ο Ντένις Νίλσεν υπήρξε από τους πιο ειδεχθείς δολοφόνους στην ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων

 

Η μυρωδιά από τους σωλήνες της αποχέτευσης στο μικρό συγκρότημα διαμερισμάτων ήταν τόσο έντονη, που οι γείτονες απηύδησαν και κάλεσαν την υπηρεσία αποχετεύσεων. Οι υπάλληλοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα, καθώς βρήκαν ότι στους σωλήνες είχε κολλήσει μια μάζα ανθρώπινης σάρκας και οργάνων. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία που επιβεβαίωσε τις υποψίες των εργατών και ξεκίνησε να ερευνά τους ενοίκους των διαμερισμάτων….

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Ντένις Νίλσεν, σκωτσέζος που ζούσε χρόνια στο Λονδίνο, παραδέχθηκε ήρεμα τα εγκλήματά του. Μάλιστα, έδειξε πρόθυμα στους αστυνομικούς ανθρώπινα μέλη και κάποια κεφάλια που είχε κρατήσει για συντροφιά, όπως είπε.

Έγινε γνωστός ως ο «Βρετανός Τζέφρι Ντάμερ», καθώς η δράση του θύμιζε τον αμερικανό δολοφόνο που κανιβάλιζε τα πτώματα για να καταπολεμήσει την μοναξιά του….

Ομολόγησε περισσότερους από 16 φόνους, τους οποίους διέπραξε μεταξύ 1978 και 1983 – στοιχεία βρέθηκαν μόνο για έξι. Τα θύματά του ήταν νεαροί άστεγοι άνδρες ή επαρχιώτες φοιτητές, τους οποίους οδηγούσε στο διαμέρισμά του, μεθούσε και κατόπιν στραγγάλιζε.

Ο Νίλσεν αποτέλεσε “λαυράκι” για τους ψυχιάτρους, που κατέληξαν ότι ο αλκοολικός, κρυφά ομοφυλόφιλος άνδρας, δολοφονούσε από μοναξιά και κρατούσε, ως συντροφιά, κοντά του τα πτώματα αντιμετωπίζοντάς τα ως ερωτικούς συντρόφους. Μάλιστα, κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είχε καν συναίσθηση του κακού που έπραττε.

Τα πτώματα των θυμάτων του τα έκρυβε στα ντουλάπια, ως τη στιγμή που ένοιωθε ερωτική επιθυμία. Τότε, έβγαζε ένα, το έπλενε και έντυνε, το έβαζε δίπλα του στο κρεβάτι και αυτοϊκανοποιούνταν.

Στην προηγούμενη κατοικία του, στην οποία έμενε όταν άρχισε τους φόνους, είχε αυλή οπότε έκαιγε τις σορούς. Στη δεύτερη κατοικία του, δεν είχε αυτή τη δυνατότητα, οπότε άρχισε να τεμαχίζει τα θύματά του, χρησιμοποιώντας μεθόδους που ήξερε από τον καιρό που υπηρέτησε ως μάγειρας στο βρετανικό στρατό, στην Κύπρο.

Συνολικά δολοφόνησε περισσότερους από 12 άντρες και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο ίδιος ανέφερε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούσε για να σκοτώσει ήταν η πιο «ανθρώπινη»…

Share.

Comments are closed.